Arbeidsongeschiktheidsverzekering: tip 1 check regelmatig de premie

arbeidsongeschiktheidsverzekering check de premie

Nog steeds hebben weinig ondernemers een arbeidsongeschiktheidsverzekering, slechts één op de vijf zzp-ers heeft een zogenaamde AOV. Eerder schreef ik al een blog over waarom weinig ondernemers een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben.

Eén van de belangrijkste redenen blijkt te zijn dat ondernemers arbeidsongeschiktheidsverzekeringen te duur vinden.

Maak bij aanvang een zorgvuldige keuze

Het eerste moment dat je kritisch naar de premie gaat kijken, is als je je voor het eerst gaat verzekeren.

De premies van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kunnen onderling enorm verschillen. Zeker aan het begin van de verzekeringsperiode.

Bij de ene verzekering krijg je een tijdelijke korting, starterskorting of aanvangskorting. Bij andere verzekeringen krijg je doorlopend korting en/of extra korting als je meteen kiest voor een contract met een langere looptijd.

Maar wat is uiteindelijk voordeliger? De laagste premie bij aanvang? Of over de hele rit het laagste totaalbedrag van alle premies bij elkaar?

Overstappen loont vaak

De meeste arbeidsongeschiktheidsverzekeringen mogen tegenwoordig na een jaar worden opgezegd. Soms pas na 3 jaar maar langere periodes zonder opzegmogelijkheid komen niet meer voor.

Zodra je kunt opzeggen, kan het erg interessant zijn om te onderzoeken of je premie kunt besparen door over te stappen naar een andere verzekeraar.

De premies van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen blijven namelijk constant veranderen. Bovendien krijg je mogelijk bij die andere verzekeraar opnieuw een aanvangskorting.

Let wel op als je ziek (geweest) bent. Dan kom je misschien niet meer in aanmerking voor een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering. Of wordt er een uitsluiting op je polis gezet. In die gevallen is het misschien beter om niet over te stappen.
Doe daarom altijd eerst goed onderzoek en zeg je oude arbeidsongeschiktheidsverzekering pas op als je zeker weet dat de nieuwe geaccepteerd is.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering van voor 2013? Check de provisie!

Sinds 2013 geldt voor advies en bemiddeling van de arbeidsongeschiktheidsverzekering het provisie-verbod. Adviseurs sturen sindsdien een factuur aan hun klant voor hun dienstverlening.

Voor die tijd werkte dat anders en werden adviseurs betaald door de verzekeraar in de vorm van een doorlopende provisie. Die provisie kreeg de adviseur dus elk jaar betaald.
Hoe hoog die provisie was? 12,5% tot 27,5% van de premie!

In het wettelijk provisieverbod van 2013 is een uitzondering gemaakt voor (arbeidsongeschiktheids)verzekeringen die al voor 2013 waren afgesloten, die mochten met provisie blijven doorlopen.

Heb jij een arbeidsongeschiktheidsverzekering die al voor 2013 is afgesloten? Dan is er een goede kans dat daar nog steeds een provisie in verwerkt is. Is dat het geval, dan kunnen wij je mogelijk aan een mooie besparing helpen.
Neem contact met ons op om vrijblijvend te overleggen over wat wij voor je kunnen betekenen.

One thought on “Arbeidsongeschiktheidsverzekering: tip 1 check regelmatig de premie

  1. Pingback: clindamicina usos

Reacties zijn gesloten.