Hypotheekadvies nodig? Tip 3: wie zoekt, zal vinden!

hypotheekadvieskosten

Het is zover. Je hebt Het Droomhuis gevonden. Na de huizenjacht kun je nu op zoek naar een goede hypotheek. Die stap is bijna net zo belangrijk; je zit er meestal nog jarenlang vast. Het is best ingewikkeld om uit te zoeken waar je het beste aan kunt kloppen. Met de tips van Fload kom je zeker een stap verder! Wij hebben het al over het belang van onafhankelijkheid en heldere advieskosten gehad. Dit keer tip 3: gebruik de Dienstverleningsdocumenten (DVD) Hypotheken als informatiebron.

Hypotheekgoden

We zeiden het al in een van onze eerdere blogs: het is niet eenvoudig om duidelijke informatie over adviestarieven terug te vinden. Hoe maak je dan een goede afweging in je zoektocht naar het juiste advies? Ben je dan helemaal aan de hypotheekgoden overgeleverd bij het regelen van je financiering? Gelukkig niet. Als je weet waar je het kunt vinden, ligt de informatie over de kosten en voorwaarden voor het oprapen.

Even doorklikken, maar dan heb je ook wat

Ons advies: zoek op de website van de hypotheekadviseur naar het Dienstverleningsdocument (DVD), dat iedere adviseur verplicht aan moet bieden. In dat document worden de gemiddelde kosten aangegeven van het advies en product dat je nodig hebt. Dit soort informatie staat soms verdekt opgesteld; je moet meestal wat doorklikken voordat je de DVD vindt. De zoek-optie op de website biedt dan uitkomst. En uiteindelijk vind je meestal een nadere specificatie van de gemiddelde kosten, en wordt het langzaam duidelijk wat de kosten zijn als je voor het eerst een huis koopt (starter) of een ander huis (doorstromer).

…Of schakel Fload in!

Heb je eigenlijk geen zin in zo’n zoektocht? Maak het jezelf eenvoudig door Fload in te schakelen. Wij hebben namelijk niet alleen in onze blogs informatie en tips waarmee je jouw hypotheek precies op maat kunt maken. Wij zoeken ook graag voor jou uit wat er bij jouw situatie past. Onze kennis en ervaring besparen jou een hoop tijd, moeite én geld. Nieuwsgierig? Kom dan een keer kosteloos en vrijblijvend kennismaken met Fload. Over de kosten van ons advies hoeven we het dan natuurlijk niet meer te hebben. Die weet je gewoon van tevoren!
Neemt contact met ons op via www.fload.nl/contact