Hypotheekadvies nodig? Tip 4: Let op addertjes onder het gras!

hypotheekadvies addertjes onder het gras

De financiering van je huis moet je niet lichtzinnig regelen. Je zit immers nog jarenlang vast aan je hypotheek. Maar bij wie moet je zijn, waar let je op en wat kost dat eigenlijk? Het is soms een speurtocht om alles goed op een rijtje te krijgen, en niet opgezadeld te worden met onnodige kosten. Met de tips van Fload kom je in ieder geval een stap verder. Wij hebben je al verteld hoe belangrijk onafhankelijkheid is bij hypotheekadvies, en te weten wat het adviestarief is. Dan nu onze tip 4: Weet wat in het adviestarief is inbegrepen!

Aparte rekening

OK, dankzij onze drie eerdere gouden hypotheektips heb je de kosten van een hypotheekadvies helder op je netvlies. Maar dan wil je nog weten wat je daar allemaal voor krijgt. Helaas: ook dat verschilt per hypotheekadviseur. Sommige adviseurs hanteren namelijk een aparte prijs voor het hypotheekadvies en het afsluiten ervan. Zodra de adviseur jouw hypotheek aanvraagt, krijg je dan alsnog een aparte rekening voor de afsluitkosten toegestuurd.

Addertje

Let dus goed op als er wordt gestunt met aanbiedingen als “hypotheekadvies vanaf € 1.450,-”. Dat lijkt misschien een koopje, maar meestal zit er een addertje onder het gras. Als er nog € 600,- afsluitkosten bijkomen, dan is het all-in tarief uiteindelijk € 2.050,-. Dat is toch een ander financieel plaatje dan waar jij op gerekend had. En je krijgt er ook nog een naar gevoel bij. Voorkom dit soort teleurstellingen door van tevoren goed door te vragen wat er allemaal is inbegrepen bij het adviestarief. En als het antwoord je niet bevalt, te kiezen voor een andere adviseur.

All-intarief

Wij van Fload vinden dit soort praktijken ook een beetje raar. Je gaat toch niet naar een hypotheekadviseur voor advies alleen? Je wilt dan toch ook die hypotheek geregeld krijgen zodat je je huis echt kunt kopen?! Je wilt boter bij de vis, en dat is niet zo raar. Daarom rekent Fload een all-in tarief voor het gehele advies én het afsluiten van de hypotheek. Zie je alsnog af van het afsluiten van de hypotheek, dan brengen we alleen de daarvoor bestede tijd in rekening. Dat vinden we niet alleen transparant, het lijkt ons ook wel zo eerlijk.

Maak kennis met Fload

Dit was onze vierde tip over hypotheekadvies. Als echte vakidioten houden we ervan om onze kennis te delen. Houd daarom onze andere blogs goed in de gaten. Of kom een keer kosteloos en vrijblijvend kennismaken met Fload. Zonder de beruchte addertjes. Maar wél met een goede bak koffie erbij!

Neem je contact met ons op?