Hypotheekadvies nodig? Tip 2: weet wat het kost!

wat kost hypotheekadvies

Je hebt eindelijk je droomhuis gevonden. Dan ga je nu op zoek naar een passende hypotheek. Omdat je als klant voor het hypotheekadvies betaalt, mag je best kritisch zijn. Fload heeft tips waarmee je de kosten en baten goed tegen elkaar kunt afwegen. In de vorige blog lieten we zien dat een onafhankelijke adviseur veel geld kan besparen. Dit keer onze tweede tip: vraag vooraf de prijs op van het hypotheekadvies! 

Transparant of matglas?

Wat kost een goed hypotheekadvies? Op veel websites staat dat de hypotheekadviseur transparant en duidelijk is over de dienstverlening en kosten. Maar hoe transparant en duidelijk is het nu werkelijk, als er alleen richtprijzen, gemiddelde advieskosten en indicaties worden genoemd? Regelmatig zijn kosten voor advies van bijbehorende verzekeringen (overlijdensrisico, woonlastenbeschermer) niet in begrepen en betaal je daar ook nog eens enkele honderden euro’s voor. Weet je dan ook écht waar je aan toe bent voordat je het kantoor van de adviseur binnenstapt? Of blijft de prijs van het hypotheekadvies toch eerst nog een tijdje mistig?

Dure cola

Vaak hoor je de werkelijke advieskosten pas halverwege het gesprek met de hypotheekadviseur. Je hebt dan al je hele financiële hebben en houwen op tafel gelegd en bent een paar koppen koffie verder. Durf je dan nog op te staan en weg te lopen? Dat voelt een beetje hetzelfde als naar de supermarkt gaan met de gemiddelde prijs van een fles cola als lokkertje. En er pas, na een lange wachtrij, bij de kassa achter komen dat deze fles cola voor jou toch veel duurder uitvalt dan je dacht. Je zet de cola niet meer terug, maar voelt je toch een beetje bekocht.

Simpele, vaste tarieven voor hypotheekadvies

Laten we eerlijk zijn: net als in de supermarkt wil je ook bij je hypotheekadvies gewoon vooraf weten waar je aan toe bent. Daarom werkt Fload anders. Voor particulieren hanteren wij gewoon vaste tarieven : € 1.995,- (voor starters) en € 2.495,- (voor doorstromers). Deze kosten zijn ook gepubliceerd op onze website: https://fload.nl/onafhankelijk-hypotheekadvies/. Transparanter en duidelijker dan dit kunnen we het niet maken.

Geen verrassingen tijdens het hypotheekadvies

Voor ondernemers geldt wel een maatwerktarief, omdat de situatie meestal complexer ligt en er rekening moet worden gehouden met verschillende factoren en fiscale aspecten. Toch willen we ook daar niet al te ingewikkeld over doen: na een korte telefonische intake geven wij gewoon vooraf een vast tarief af. Dus ook als  ondernemer weet je bij ons dus direct waar je aan toe bent. Geen verrassingen, lekker transparant.

Maak kennis met Fload

Dit was onze tweede tip over de kosten van hypotheekadvies en hoe je partijen kunt vergelijken. Wij hebben  nog veel meer informatie en handige tips waarmee je precies de hypotheek krijgt die bij jou past. Nieuwsgierig? Houd onze blogs goed in de gaten. Of kom een keer kosteloos en vrijblijvend kennismaken met Fload. Over de kosten van ons advies hoeven we het dan alvast niet meer te hebben. Die zijn immers voor ons gesprek al duidelijk!

Bel ons op 010-3138410 of stuur een mail: info@fload.nl.