Financiële check nieuwbouw

Je hebt je ingeschreven voor een woning in een nieuwbouwproject.

Bij het toewijzen van woningen kan de verkoper er voor kiezen om een financiële check op te vragen.

Wat is een financiële check nieuwbouw?

Zo’n financiële check is een verklaring van een hypotheekadviseur waarin staat of hij verwacht dat je de aankoop van de nieuwbouwwoning kunt financieren.

Als je de financiële check door ons laat opstellen, ontvang je van ons de benodigde brief met daarbij een indicatief overzicht van de totale kosten die je waarschijnlijk maakt om de woning te kopen (zoals notariskosten, afsluitkosten van de hypotheek, meerwerk, etc.) en een berekening van de maximale hypotheek dat je met jouw inkomen kunt krijgen.

 

Waarom een financiële check?

De financiële check is vooral bedoeld om ervoor zorgen dat de kans groter is dat de verkoop ook daadwerkelijk doorgaat.

De verkoper heeft er uiteraard belang bij dat het verkoopproces zo soepel mogelijk verloopt en door een financiële check op te vragen kan hij de woningen toewijzen aan geïnteresseerden die waarschijnlijk de woning ook kunnen financieren.

Voor jou als koper geeft de financiële check een  indicatie van de slagingskans van een daadwerkelijke hypotheekaanvraag. Maar let op; een positieve financiële check geeft nog geen garantie dat je de benodigde hypotheek ook daadwerkelijk kunt krijgen.

 

Wat kost een financiële check?

Bij ons zijn er geen kosten voor de financiële check voor de aankoop van een nieuwbouw woning, dit doen wij gratis. Hierop zijn enkele uitzonderingen, in sommige gevallen vragen we een kleine vergoeding welke je achteraf van ons terugkrijgt als korting op het hypotheekadvies. Dat doen we bijvoorbeeld als je ondernemer bent, de check met spoed nodig hebt en/of niet woonachtig bent in ons werkgebied.

Het kost je verder alleen wat tijd en we vragen je om informatie aan te leveren over je inkomen en hoeveel spaargeld je hebt. Wij combineren het
maken van de financiële check graag met een gratis hypotheekgesprek. Op die manier kunnen we in de financiële check rekening houden met eventuele  bijzonderheden.
Ook krijg jij meteen meer duidelijkheid over jouw persoonlijke mogelijkheden m.b.t. de financiering van de nieuwbouwwoning die je op het oog hebt.

Gaat de aankoop van de nieuwbouw woning door? Dan helpen we je graag bij het afsluiten van de hypotheek. De kosten die wij daarvoor rekenen kun je hier vinden.

 

Veel tevreden klanten gingen u voor!

Bent u benieuwd hoe anderen onze dienstverlening hebben ervaren? Op de website van advieskeuze vindt u tientallen beoordelingen over ons.

 

Meteen een financiële check aanvragen?

Wij stellen graag een financiële check voor je op. Laat je gegevens achter via het contactformulier en nemen zo snel mogelijk contact met je op.