Financiële planning begint met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Wij geven graag eerst aan wat wij voor u kunnen betekenen en wat de kosten zijn. Bij financiële planning gaat het om uw situatie, vragen, wensen en doelstellingen. Wat uw vraag ook is, wij geven u onafhankelijk en deskundig advies.

Het kan gaan om een volledig financieel plan. Dan maken we uw gehele financiële situatie, nu en in de toekomst op een voor u begrijpelijke manier inzichtelijk en geven u op diverse gebieden advies. Bijvoorbeeld hypotheek, pensioen, verzekeringen, testamenten en huwelijkse voorwaarden.

Maar ook een verkort financieel plan is mogelijk. Als u wilt weten of u eerder kunt stoppen met werken, dan maken we dat ook graag inzichtelijk. En wat uw vraag ook is, een financieel plan geeft altijd inzicht, overzicht en biedt vooral financieel rust!

Spreek u dit aan, neem dan vrijblijvend contact op.

financiële planning

Onderwerpen Financiële Planning

Elk financieel plan is anders, simpelweg omdat iedereen een unieke situatie heeft. Financiële planning is voor bijna iedereen van toegevoegde waarde. Of je nu bijna met pensioen gaat en vooral behoefte hebt aan inzicht, of juist nog vele werkzame jaren voor de boeg hebt, een financieel plan geeft inzicht en houvast.

Juist omdat financiële planning voor iedereen anders is, hanteren wij geen vaste pakketten met dienstverlening en standaard-tarieven. Door onze dienstverlening in balans te brengen met uw situatie, weten wij zeker dat wij als financieel planner exact invulling geven aan uw wensen en behoeften. Graag geven wij u door middel van enkele voorbeelden een indruk van onze diensten en bijbehorende tarieven, zodat u zich voorafgaand aan het kennismakingsgesprek alvast kunt oriënteren.

Voorbeelden

Volledig financieel plan voor een ondernemer

Deze ondernemer gaf aan dat hij door zijn drukke werkzaamheden het overzicht over zijn financiële situatie kwijt was. Hij wilde weten hoe hij ervoor stond, maar ook in de situatie als hem wat overkomt (ziekte, overlijden). Daarnaast was zijn wens om op 62-jarige leeftijd te stoppen met zijn bedrijf. In een volledig plan hebben wij zijn situatie overzichtelijk in kaart gebracht. Maar ook oplossingen aangedragen om de situatie te verbeteren bij calamiteiten, zoals het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering en het aanpassen van zijn overlijdensrisicoverzekering tegen een veel lager tarief. Ook hebben wij advies gegeven over zijn pensioen zodat hij voldoende inkomen heeft op 62-jarige leeftijd.

In een volledig plan kijken we verder naar testamenten, huwelijkse voorwaarden, maar ook naar zijn hypotheek. Door een deel van de hypotheek over te sluiten naar zijn eigen BV kon deze ondernemer een mooi voordeel behalen.

Verkort plan voor werknemer die eerder wil stoppen met werken

Deze cliënt, alleenstaande mevrouw, werkt al jaren bij de overheid. Zij ontving een bedrag uit een erfenis en wilde weten of zij eerder zou kunnen stoppen met werken. Na inventarisatie van haar inkomen, wensen, doelstellingen en uitgaven hebben wij in een verkort financieel plan berekend wanneer zij zou kunnen stoppen met werken. Daarbij hebben wij rekening gehouden met haar uitgavenpatroon, mogelijkheden om het pensioen eerder in te laten gaan en haar vermogen. Verder heeft zij een testament laten opstellen omdat haar vermogen niet naar haar zus (erfgenaam) hoefde omdat die al zeer vermogend is.

Plan voor gezin met kinderen, ouders gaan scheiden

Dit gezin wilde weten hoe zij ervoor staan na de scheiding, waarbij de wens was dat de vrouw in het huis zou blijven. In een uitgebreid plan hebben we berekend of dat mogelijk is en wat de financiële consequenties zijn. Nu maar ook in de toekomst als de alimentatie stopt. Ook is voor meneer berekend hoe hij er financieel voorstaat na de scheiding en wat zijn mogelijkheden zijn qua hypotheek. Ook hebben wij dit gezin geholpen bij het aanpassen van testament, verzekeringen, pensioen en hypotheek.

Iedere situatie is anders, daarom werken wij bij financiële planning met maatwerkdienstverlening en doen wij elke klant ook een voorstel op maat. Wij weten dus vooraf niet voor welk tarief wij u van dienst kunnen zijn.
Als u graag wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen en wat het maken van een financieel plan voor u zal kosten, maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste gesprek.

financiële planning

Wilt u meer weten over financiële planning?

Als u onderstaand contactformulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.