Hypotheekadvies nodig? Tip 5: Ga voor kwaliteit en goede nachtrust!

Hypotheekadvies kwaliteit

Als het gaat om de financiering van je droomhuis wil je niet onbezonnen te werk gaan. Je zit immers nog jarenlang vast aan je hypotheek. Maar hoe vind je een betrouwbare adviseur? Hoe weet je of hij (of zij) de beloftes waarmaakt? En is het advies ook bruikbaar als je in een situatie zit die nét even ingewikkelder is dan gemiddeld? Gebruik onze tips om het kaf van het koren te scheiden. Onze laatste gouden tip op hypotheekadvies vind je in deze blog. Tip 5: Check de kwaliteit van je hypotheekadviseur.

Kwaliteit

Natuurlijk heb je onze 4 voorgaande blogs goed gelezen. De kosten van je hypotheekadvies zijn je dus duidelijk en je weet al voor het eerste gesprek wat je daarvoor krijgt. Nu wil je weten hoe goed en betrouwbaar de adviseur is in de praktijk. Dat is best belangrijk; je legt je hele financiële situatie op tafel in de hoop dat er zorgvuldig mee wordt omgegaan. En de uiteindelijke hypotheek kom je de komende jaren steeds weer tegen bij de afschrijvingen van  je bankrekening. Ga dus voor kwaliteit en voorkom slapeloze nachten!

Diploma’s aan de muur

In ons land heeft iedere hypotheekadviseur een vergunning nodig en de nodige verplichte opleiding gevolgd. Dus bij elke adviseur hangen de diploma’s netjes ingelijst aan de muur. Maar helaas zegt die wandversiering nog niet alles over de kwaliteit en capaciteiten van de adviseur. Als klant ben je toch afhankelijk van wat minder tastbare zaken als bevlogenheid, ethiek en ervaring. Dat is toch waar je het eigenlijk van moet hebben, terwijl je het niet afleest van een papiertje aan de wand.

Referentiecheck

Hoe weet je dan bij hypotheekadviseurs wat voor vlees je in de kuip hebt? Maak gebruik van internet! Daar staan vaak referenties op van mensen die in een vergelijkbare situatie zaten als jij nu. Advieskeuze https://www.advieskeuze.nl/hypotheekadvies/2662sb/fload?ps=DKQAHAIMAAAALAQ0JImkI5GncRQADBAFQAUAis bijvoorbeeld zo’n handige informatiebron met reviews van klanten. Toegegeven, soms worden alleen tevreden klanten uitgenodigd om een review te plaatsen, maar er staat ook nuttige informatie om je koers mee te bepalen. En verder: vertrouw op je intuïtie. Heb je geen goed gevoel bij een adviseur, ga er dan niet mee in zee. Zoek door tot je een adviseur hebt gevonden die bij jou past.

Appeltje-eitje

Natuurlijk is het niet alleen maar kommer en kwel in adviesland. Steeds meer hypotheekadviseurs krijgen door dat eerlijkheid het langst duurt. En bij standaard hypotheekaanvragen gaat het meestal nog wel goed. Iemand die zijn eerste huis wil financieren, met een vast inkomen op basis van een arbeidscontract is voor de gemiddelde hypotheekadviseur appeltje-eitje. Maar zodra de situatie complexer wordt slaat een minder ervaren adviseur de plank nog wel eens mis. Ben je ondernemer, zit je in een echtscheiding of wil je financieren op basis van een schenking of via een BV? Kies dan voor zekerheid. Zoek liever een specialist met specifieke ervaring op dat gebied. Die kan de toegevoegde waarde bieden die je nodig hebt.

Maak kennis met Fload

Fload is zo’n specialist. Wij hebben niet alleen veel ervaring met ondernemers, schenkingen en andere complexe hypotheekaanvragen. We vinden het ook nog eens léuk om alles tot in de puntjes uit te zoeken en maatwerk te bieden. Daarnaast houden we ervan om onze kennis te delen en ook jou wijzer te maken. Houd daarom onze andere blogs goed in de gaten. Of kom een keer kosteloos en vrijblijvend kennismaken met Fload.

Over de kosten van ons advies hoeven we het niet te hebben. Je weet het: bij Fload zijn die al voor het gesprek duidelijk!

Kom je kennismaken? Neem hier contact met ons op.